Март '19
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31

НОВО: Спестете с ранно записване!

От 16 март 2018 г. всички бъдещи родители могат да се възползват от услугите на Биорегенерация за съхранение на стволови клетки при раждането при още по-изгодни условия с новата опция за ранно записване.

Вижте още

Запознайте се с необходимите документи за съхранение на стволови клетки

Вижте пълните текстове на договорите, декларациите за информирано съгласие, медицинските въпросници, както и нашите разрешителни и сертификати

Вижте още

Вижте актуалните цени и финансови планове за съхранение на стволови клетки

Спестете с отстъпка за ранно записване, отстъпки за настоящи клиенти и при многоплодна бременност, или с новите пакетни услуги с МБАЛ "Надежда"!

Вижте още

Подробно за услугите ни: съхранение на стволови клетки на световно ниво

Разберете повече за предимствата, които отличават Биорегенерация от всички останали!

Вижте още

Опасно ли е вземането на стволови клетки при раждането?

Абсолютно безопасно както за майката, така и за бебето, тъй като материалът,който се събира за извличане на стволови клетки, е всъщност биологичен отпадък.

Лекарят или акушерката да направят процедурата?

Всъщност най-добрият вариант е нито лекарят, нито акушерката. А т.нар. посветен екип – специалист(и) от банката за стволови клетки, чиято задача в родилна зала е единствено това да се изпълни манипулацията по оптимален начин.

Очаквам близнаци – има ли смисъл да съхранявам и за двете бебета?

Ако вие бихте могли да изберете кой от близнаците да има, и кой да няма съхранени стволови клетки, то няма технически проблем желанието ви да се изпълни. Имайте предвид, че близнаците ви ще бъдат гарантирано 100% съвместими един с друг при евентуална бъдеща трансплантация само ако са еднояйчни. В останалите случаи двете деца имат до 80% шанс за съвместимост при стволови клетки от кръв от пъпна връв и до 25% шанс при стволови клетки от костен мозък. Също така има терапии, които използват само собствени стволови клетки.

Вече имаме съхранени стволови клетки на първото дете – да съхраняваме ли и за второто (третото, четвъртото, ...)?

Виж предходната точка.

Двата източника на стволови клетки при раждането допълнително количество ли дават или различни приложения?

При раждането можете да съхраните хемопоетични клетки от кръвта от пъпна връв – те се използват за почти 100 вида животозастрашаващо лечение на различни злокачествени заболявания на кръвта и имунната система (подобни на костния мозък). Можете да съхраните и мезенхимни стволови клетки от тъканта на пъпната връв – те са център на няколкостотин нови клинични изпитвания на различни видове регенеративно лечение (на кости, бъбречни, чернодробни, сърдечно-съдови, невродегенеративни, обменни заболявания). Могат да се набавят и от млечен зъб и мастна тъкан.

Една или две проби е добре да се съхранят?

При раждането пробата ви е ЕДНА за всяко бебе. На колко и какви видове разфасовки ще бъде разделена е технически въпрос. При това разделянето на многобройни по-малки разфасовки неминуемо е свързано с нарастващи загуби на ценни клетки. Също така не забравяйте, че обемът кръв от пъпна връв е различне при всяко раждане и не може да бъде прогнозиран. И за да бъде още по-забавно, преди първите анализи в лабораторията няма как да се знае какъв брой стволови клетки се крият в тази проба.